Przedstawiam kilka przepisów pozwalających przygotować pyszne miody pitne. Zapraszam do sycenia miodów według staropolskich receptur. Życzę smacznego.

 

 

Pszczoły należą do owadów żyjących w społeczeństwach zwanych rodzinami. Rodzina pszczela składa się z tysięcy osobników, lecz liczba ich ulega w ciągu roku znacznym wahaniom. W dość silnej rodzinie może być latem 40-50 tyś. pszczół i więcej, jesienią liczba ich zmniejsza się do 20-25 tyś., a z początkiem wiosny wynosi 10-15 tyś.

 

Kontakt

Pasieka Rodzinna „Miody Napękowskie”
Marta i Ireneusz Bęben
Napęków 47, 26-004 Bieliny

+48 607 586 804
miodynapekowskie@gmail.com

Warto przeczytać

Nasza specjalność

Specjalnością naszej pasieki są miody spadziowe pochodzące z serca Gór Świętokrzyskich. Należymy do regionalnej sieci „Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie”. Pasieka prowadzona jest wspólnie przez Martę i Ireneusza Bęben od kilkunastu lat, na bazie pszczelarskich tradycji rodzinnych.