Miód, z którym zbudujesz odporność

To, że miód pomaga w budowaniu odporności zapewne już wiecie. Lista cudownych właściwości miodu ciągnie się w nieskończoność. Co zrobić by wykorzystać jak największą ilość jego supermocy dla własnych korzyści? I czy miód faktycznie może sprawić, że sezon grypowy i słota za oknem już nie będą wyglądały tak złowrogo?

Owszem miód jest niezastąpionym składnikiem wspomagającym odporność, jednak by poznać pełnię jego możliwości najważniejsza jest regularność. Swoją odporność zacznij budować na kilka miesięcy wcześniej, dużo wcześniej niż przewidywane sezony grypowe i miesiące słynne ze spadków odporności. Już wczesnym latem zażywaj dużo ruchu na świeżym powietrzu, jedz zdrowo i nigdy nie zapominaj o miodzie. Niech zawsze będzie przy Tobie.

Codzienna rutyna i przemycanie miodu do zdrowej diety, to wielki krok ku zachowaniu lepszego zdrowia. Jeśli tak jak my uwielbiasz miód niemal w każdej postaci, także w wersji solo, pamiętaj, by po spożyciu łyżeczki miodu, nie wkładać jej z powrotem do słoika, bo może to spowodować, że zacznie on fermentować, a przecież tego byśmy nie chcieli.

Każdy rodzaj miodu wykazuje swoje osobliwe cechy. W swojej miodowej kolekcji mamy miód spadziowy z drzew iglastych, który jest niezastąpiony w budowaniu odporności. To nasza perła wśród miodów. Charakteryzuje się działaniem bakteriobójczym, wzmacniającym organizm i uodparniającym, czyli wszystkim tym, czego potrzebujemy, by wirusy omijały nas szerokim łukiem. Co więcej miód spadziowy zawiera dużo żelaza, a ponadto działa na zasadzie naturalnych antybiotyków, wspierając dolne drogi oddechowe, przeciwdziałając astmie oskrzelowej i zapaleniu płuc. Nie zapominajmy o odporności pochodzącej z przewodów pokarmowych, które również można wspierać z zastosowaniem miodu. Miód spadziowy z drzew iglastych troszczy się także o serce, naczynia krwionośne i koi nerwy.

W miodzie tkwi siła naturalnej odporności!

Blog

Zobacz więcej